torsdag 18 mars 2010

Lika men ändå olika

När jag läste Saras inlägg om Vägen, tänkte jag genast på Stephen Kings bok Cell eller Signal. Båda handlar om familjemedlemmar som måste ta sig igenom ett land, som har råkat ut för en katastrof. Fast där slutar nog likheterna. Kings bok är nämligen i mångt och mycket, en hyllning till 'zombie regissören' George A. Romero.

Signal handlar om tecknaren och författaren Clayton Riddell. Den första oktober är en av Clays bästa dagar i livet, alla fall fram till klockan 15. Han har nämligen lyckats sälja ett manus till en förläggare och nu kan han knappt vänta tills han kommer hem och kan berätta nyheten för sin fru och son. Men så klockan 15 börjar folk uppföra sig väldigt konstigt. De blir extremt aggressiva, näst intill icke verbala och allting börjar kollapsa. Folk kör som galningar, plan störtar, de dödar varandra med sina bara händer.

Clay är förståeligt nog helt chockad av händelserna. Tillsammans med en man som heter Tom och som inte heller verkar ha förlorat förståndet, kommer de fram till vad som utlöst galenskapen: mobiltelefonerna… Nu har Clay bara en sak i sinnet, att ta sig hem till sin fru och son. Helst innan hans son använder sin röda mobiltelefon…

En otroligt spännande bok, som också lyfter frågan 'När anses egentligen något normalt?'. Finns boken inne på biblioteket? Kolla här!

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar